Wie zijn de verkopers op Back Market?

“Repareren jullie de telefoons?”

“Jullie verkopen toch afgedankte apparaten?”

“Waar is Back Market?”

“Maar wat doen jullie eigenlijk bij Back Market?” 

Door de opmerkingen rechts en links te lezen, realiseerden we ons dat enkelen van jullie (relevante) vragen stelden over het werk van Back Market en de relatie met de verkopers van het platform. Het doel van dit artikel is om het wat duidelijker voor je te maken.

Wat doet Back Market?

Om de eerste vraag te beantwoorden: we zijn geen refurbishers en we renoveren de producten die je koopt niet zelf. Back Market is geen fysieke winkel. De startup is een vertrouwde derde partij, een marktplaats bestuurd door een algoritme, zelf gebaseerd op feedback van klanten. Met dit algoritme kunnen we voor elk product de verkoper selecteren die de beste kwaliteit tegen de beste prijs biedt.

Soorten verkopers

Eenvoudig gezegd onderscheiden we drie soorten verkopers die actief zijn op Back Market: de traditionele verkopers, merken en distributeurs en gecertificeerde tweedehands dealers.

De traditionele verkopers

Je zult zien dat de naam goed is gekozen, aangezien deze eerste categorie alle traditionele spelers in refurbishing omvat die hun producten via ons platform verkopen. Ze zijn voor ons het gemakkelijkst om contact mee op te nemen en de eersten die zich bij ons voegen wanneer er een markt wordt geopend. Concreet vinden we in deze categorie:

  1. Refurbishingfabrieken die afgedankte elektronische producten opknappen. Largo, Recommerce, Remade, Smaart, Itancia, WeFix, France Accessoires en The Kase vallen in deze categorie.
  2. Herstellers, kleine winkels en refurbishateliers (bijvoorbeeld Mymobile), die op kleinere schaal hetzelfde werk doen.
  3. Recyclers, die de apparaten uit elkaar halen om de componenten die nog kunnen worden gebruikt door te verkopen (Les ateliers du Bocage).
  4. Handelaren, zoals ITP, die refurbished producten kopen om ze door te verkopen.
  5. Groothandels (bijvoorbeeld Kiatoo, EEEztrade of Cordon Electronics) die veel refurbished producten aan bedrijven verkopen.
  6. En leasemaatschappijen, zoals Mobile Club: na het verhuren van hightechproducten aan bedrijven, verkopen deze handelaren hun gebruikte apparaten op Back Market.

Merken en distributeurs

Deze categorie omvat productfabrikanten, grootwinkelbedrijven en mobiele providers (zoals Euro Information Telecom, de op vier na grootste provider in Frankrijk). In tegenstelling tot de anderen, verkopen deze handelaren geen refurbished producten op ons platform, maar nieuwe producten die niet zijn uitgepakt, die na een eerste verkoop door de klant zijn geretourneerd en onverkochte producten.

Gecertificeerde tweedehands dealers

Deze laatste categorie verkopers brengt alle bedrijven samen die producten van particulieren kopen, testen, repareren en schoonmaken voordat ze weer te koop worden aangeboden, virtueel of fysiek. Deze categorie omvat verkopers zoals Cash Converters of Easy Cash

Al bijna 700 partners

Hoe integreert Back Market nieuwe verkopers op het platform?

Dit is de mooie verzameling mensen die zich op ons platform bevindt. En elke week komen er nieuwe verkopers bij, in verschillende landen. Dus op dit moment vraag je je misschien af hoe Back Market ze selecteert en in de catalogus integreert.

Van de identificatie tot de plaatsing op het platform, doorlopen alle nieuwe verkopers een reeks stappen die ze dienen te valideren. Dit proces varieert afhankelijk van het profiel van de handelaar, maar in grote lijnen gaat het zo:

  1. Het Business Development-team voert competitieve intelligentie uit en ontmoet digitale spelers om prospecten met hoge potentie te vinden.
  2. De aldus geïdentificeerde verkopers doorlopen een eerste administratieve stap: ze ondertekenen de algemene verkoopvoorwaarden en bezorgen ons hun documenten.
  3. Vervolgens zorgen we ervoor dat de verkopers de normen van ons Back Market-kwaliteitshandvest respecteren: deze stap moet worden gevalideerd door een Quality Account Manager. Vervolgens zal deze Quality Account Manager de verkopers ondersteunen bij elk verzoek van de klant en actieplannen implementeren om de kwaliteit op het platform te verbeteren.
  4. Vervolgens moet het verkopersaccount worden geconfigureerd: het plaatsen van advertenties, het configureren van bezorg- en betalingsopties, het plaatsen van bedrijfsinformatie, servicecontactgegevens, enz.

Wat gebeurt er wanneer een verkoper is toegevoegd?

Zodra een verkoper deze stappen heeft gevalideerd, kan hij verkopen via het platform. Zodra de testfase voorbij is, gaat het via een van onze Account Managers, gespecialiseerd per productcategorie en per land. Dit team, volledig toegewijd aan het monitoren van verkopers, zorgt ervoor dat onze partners altijd naar beste vermogen opereren.

De integratie van een nieuwe verkoper op het platform betekent dus niet het einde van hun ondersteuning. Kwaliteitsbewaking is een continu proces dat een artikel op zich verdient (en zal krijgen!).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.