iOS 13

iOS 13: Wat zijn de nieuwste functies voor je iPhone?

Apple heeft bij de lancering van de iPhone 11 tijdens de Keynote 2019 iOS 13 gepresenteerd. Deze iOS, die sinds 19 september beschikbaar is op alle compatibele iPhoneiPad en iPod, werd al snel opgevolgd door de versie 13.1 en onlangs door versie 13.2. Aangezien je door alle updates al snel niet meer weet hoe het precies zit, hebben we een kort artikel geschreven om alle nieuwe functies voor je op een rijtje te zetten.

Is mijn toestel compatibel?

Allereerst volgt hier nogmaals een overzicht van de compatibele toestellen. Neem snel een kijkje om te zien of je smartphone of tablet in de lijst staat:

  • iPod Touch 7

 

De nieuwe functies van iOS 13

1. Betere prestaties

Om te beginnen heeft Apple de iOS 13 sneller en efficiënter dan ooit gemaakt. Het openen van apps gaat sneller, het downloaden duurt minder lang en ook Face ID reageert sneller.

2. De donkere modus

De lang verwachte dark mode heeft eindelijk zijn intrede gedaan bij de iOS 13. Voor een betere weergave ’s avonds en een langere batterijduur ga je naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid om dit elegante thema te activeren. Je kunt deze functie zelf aanpassen, zodat hij op een vast tijdstip actief wordt of zodra de zon ondergaat.

 

3. Foto en video: de grootste winnaars van de update

De Foto’s-app is volledig vernieuwd. Je kunt nu foto’s in 3D nemen en foto’s worden automatisch ingedeeld op datum en locatie. Maar de video-functie springt er vooral uit, nu je niet alleen foto’s maar ook video’s kunt bewerken met dezelfde tools. Ja, het is eindelijk mogelijk om een video bij te snijden, de blootstelling en helderheid te wijzigen of een filter toe te passen! En als je niet blij bent met het resultaat, kun je heel gemakkelijk de bewerking ongedaan maken.

4. Lange levensduur van de batterij

Om de levensduur van je batterij te vergroten, kun je het opladen van je smartphone optimaliseren door naar ‘Instellingen > Batterij > Batterijconditie’ te gaan. Er valt verder weinig meer over te zeggen, dus gaan we snel verder naar de volgende.

 

5. Screenshot van volledige websites

Geweldig nieuws voor gebruikers van Safari, omdat het nu mogelijk is om een volledige schermafbeelding te maken van de webpagina van deze browser. Stukken handiger dan een schermafbeelding maken, een stukje naar beneden scrollen en weer een schermafbeelding maken…

 

6. Woorden op maat

Niets nieuws onder de zon hier omdat de functie al enige tijd beschikbaar is op Android, maar je kunt nu typen door je vinger over het toetsenbord te laten glijden. Dit bespaart tijd en je kunt je telefoon nu gemakkelijker met één hand gebruiken.

 

iOS 13.1 en iOS 13.2

7. Muziek synchroniseren

Met iOS 13.1 kun je dezelfde muziek afspelen op meerdere apparaten die via Bluetooth gesynchroniseerd zijn (meerdere AirPods of meerdere Beats-koptelefoons bijvoorbeeld). Zo hoef je je Jack-splitter niet meer mee te nemen op vakantie (of er zelfs eentje te kopen als je hem vergeet).

8. Deep Fusion

In de update 13.2 zit een nieuwe functie, namelijk Deep Fusion. Waarvoor is het?

Om van meerdere foto’s één foto te maken voor een extra gedetailleerde weergave.

In tegenstelling tot andere functies die hierboven zijn genoemd, is Deep Fusion uitsluitend voorbehouden aan iPhone 11 Pro, omdat je hiervoor de A13 Bionic-chip nodig hebt.

 

Ik kan me voorstellen dat de lange lijst met nieuwe functies nu iets duidelijker is geworden.

Misschien ben je er zelfs wel van overtuigd geraakt om een compatibele iPhone te kopen. Een refurbished toestel, natuurlijk.

Als dat het geval is, dan ben je hier aan het juiste adres!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.