De beste smartphones met verwisselbare batterij

Vroeger was het verwijderen van de batterij in je telefoon iets heel gewoons. Je hoefde alleen maar de achterkant van je toestel los te halen om er een reserve- of nieuwe batterij in te stoppen. Dit lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Met de massale komst van smartphones gingen fabrikanten toestellen maken uit één stuk met ingebouwde batterij, waardoor je er veel minder makkelijk bij kunt.

Voor degenen die graag terug willen naar vroeger, zijn er een aantal merken met toestellen die deze mogelijkheid weer bieden. Bij Back Market kun je een aantal smartphones vinden met verwisselbare batterij.  

Waarom zou je kiezen voor een smartphone met verwisselbare batterij?

Het is iets dat in de loop van de tijd uit beeld is verdwenen. Een verwisselbare batterij heeft echter zo zijn voordelen, zowel economisch als ecologisch.

Door een minder goed presterende batterij of zelfs compleet afgedankte batterij te vervangen door een nieuwe, kun je de levensduur van het toestel verlengen. Je hoeft namelijk alleen maar het defecte onderdeel te vervangen in plaats van een compleet nieuw toestel te kopen. Hiermee wordt ook de hoeveelheid elektronisch afval aanzienlijk verminderd.

De demonteerbare smartphone wordt met uitsterven bedreigd… maar waarom?

Het was Apple die voor het eerst in het begin van deze eeuw met deze nieuwe technologie van niet-verwisselbare batterijen kwam aanzetten. De voor- en achterkant van zijn eerste smartphones bleken aan elkaar gelijmd. Het wereldwijde concern werd al snel door de meeste andere fabrikanten gekopieerd en met name Samsung met de S6, waar speciaal gereedschap voor nodig is om hem uit elkaar te halen.

Dat verwisselbare batterijen in smartphones geleidelijk zijn verdwenen, is als volgt te verklaren:

Het toestel wordt zo sneller vervangen

Voorheen deden we een paar jaar met onze mobiele telefoon. Tegenwoordig is de gemiddelde levensduur van datzelfde toestel amper twee jaar. Deze trend is eenvoudig te verklaren door het feit dat fabrikanten veel vaker nieuwe smartphones aanbieden. De consument wil niet achterblijven en het  nieuwste van het nieuwste hebben.

En hoewel de levensduur van de batterij, afhankelijk van het gebruik, zo tussen de 3 à 5 jaar ligt, lijkt dit nauwelijks van invloed te zijn. De consument heeft allang voordat de batterij het echt begeeft, een ander toestel gekocht. Bovendien let de consument bij de aankoop op hele andere dingen: de fotocamera, de opslagcapaciteit, het besturingssysteem (OS), etc. Fabrikanten hebben dan ook geen andere keus dan zich aan te passen en hun toestellen steeds aantrekkelijker en stijlvoller te maken. Vaak is hiervoor ook specifiek materiaal nodig om de interne onderdelen te maken.

De technologische vooruitgang

Ondanks het feit dat fabrikanten willen besparen op hun toestellen, biedt de smartphone ons vandaag de dag veel meer, vooral als we kijken naar draadloos en snel opladen. De externe batterijen zijn ook dusdanig goed ontwikkeld, dat we nooit zonder leeglopende batterij hoeven te zitten. Dit zorgt ervoor dat een verwisselbare batterij voor sommigen nogal achterhaald is.

Wat zijn de beste smartphones met verwisselbare batterij?

Als je graag terug wilt naar de verwisselbare batterij in mobiele telefoons of nog beter, graag je elektronisch afval wilt verminderen door de levensduur van je toestel te verlengen, bekijk dan hier het aanbod van smartphones met verwisselbare batterij:

De hoogwaardige fotofoon: LG G5 (2016)

Dit model van Koreaanse makelij heeft alles om fotojunkies een plezier te doen. De LG G5 heeft aan de achterkant een dubbele camera van 16 en 8 megapixels, een aantrekkelijk scherm van 5,3 inch, 3 Go aan RAM en een Snapdragon 820-processor. De verwisselbare batterij bevindt zich in een sleuf aan de onderkant van het toestel. Ook beschikt het over een module waarmee je interessante functies kunt toevoegen (camera, hifi, etc.)

De smartphone met de langste gebruiksduur: de Samsung J7 (2016)

Als je op zoek bent naar een telefoon met een uitstekende gebruiksduur, dan is de Samsung J7 absoluut de beste in zijn soort! De verwisselbare Samsung-batterij achter op het toestel houdt het bij intensief gebruik meer dan twee dagen vol (bij normaal gebruik zelfs nog langer), voordat hij weer snakt naar stroom.

De productieve smartphone: de Samsung Galaxy Note 4 en de Samsung Galaxy-batterij

Stijlvol ontwerp, goede prestaties, lange gebruiksduur, prachtig beeldscherm, fotocamera, video…deze smartphone is een winnaar in vele opzichten. De styluspen en zijn functies maken het een echt Zwitsers mes!

De smartphone met technologische snufjes: de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is ideaal voor algemeen en intensief gebruik en biedt een geweldige gebruiksduur en zeer goede prestaties. Hij beschermt tegen vocht en stof en er kan een microSD in. Hij zal je zeker niet teleurstellen.

Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?

Sommige fabrikanten lijken daadwerkelijk vastbesloten om verwisselbare batterijen te blijven aanbieden aan de consument. Eén daarvan is Samsung. Zo kun je binnenkort de verwisselbare batterij SM-A013F van 3300 mAh verwachten, die je kunt gebruiken voor de Samsung Galaxy A-toestellen, maar ook de Galaxy A3 Core, de opvolger van Galaxy A2 Core en tegen het einde van het jaar de Galaxy A01 waarvan de prijs zo rond de 100 euro zal liggen.

Hoe kun je de verwisselbare batterij in je telefoon vervangen?

Als je de verwisselbare batterij in je demonteerbare smartphone wilt vervangen, hoef je bij veel modellen slechts de achterkant van je toestel los te halen, de batterij er voorzichtig uit te halen en deze te vervangen. Let hierbij op dat je hem correct installeert.  Makkelijker kan niet!

Hoe kun je een niet-verwisselbare batterij in je telefoon vervangen?

De manier waarop je een niet-verwisselbare batterij in je smartphone kunt vervangen, hangt af van het model. Een batterij verwijderen uit een Samsung S6 (of een Samsung J3 of een Samsung S7) is weer anders dan bij een iPhone.

Let op. Als je aan dit hachelijke avontuur begint, bestaat niet alleen de kans dat je je toestel vernielt, maar ook dat de garantie van de fabrikant van je smartphone komt te vervallen!

 

Om te beginnen, moet je allereerst de schroefjes losmaken om toegang te krijgen tot de batterij of de lijmlaag rondom de behuizing losweken. Vervolgens moet je het kabeltje loskoppelen (dat ook per model verschilt), voordat je de batterij eruit haalt. Maar de techniek is hetzelfde: identificeer het kabeltje dat de batterij met het moederbord verbindt en koppel deze los door aan het tongetje dat uitsteekt te trekken. Verwijder de batterij, plaats een nieuwe en maak het kabeltje weer vast, voordat je de achterkant van de telefoon weer vastschroeft of vastlijmt. Het beste is om dit klusje over te laten aan een specialist.

 En jij, wat voor soort batterij heb je liever in je telefoon?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.