5 trucjes om je smartphone zo lang mogelijk mee te laten gaan

De smartphone is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Als je dit artikel leest, dan is de kans groot dat je er zelf ook een hebt. Helaas leven deze arme stakkers gemiddeld maar 18 maanden, terwijl ze makkelijk 5 jaar meegaan als je er goed voor zorgt. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn smartphone langer meegaat, hoor ik je denken. Door hiermee te beginnen:

1. Het pantser: rust je mobiel uit met een beschermhoesje en bescherm ook je display

Het leven van een smartphone gaat niet over rozen. Schokken, valpartijen of ongustige weeromstandigheden, het is een harde wereld voor deze arme stakkers. Bescherm je telefoon van meet af aan met een hoesje en een   screenprotector (van glas) . Dit voorkomt dat hij al bij de eerste de beste crashtest de geest geeft. Bovendien zorgen deze toch zeer eenvoudige voorzorgsmaatregelen ervoor dat ie zeker nog wat waard is als je hem wilt verkopen.

2. Het hart: zorg goed voor de batterij als je wilt dat je smartphone zo lang mogelijk meegaat

Als een smartphone een valpartij overleeft, dan is het vaak het verkeerd opladen dat hem na enkele maanden problemen bezorgt. Als je wilt dat die van jou lang meegaat,  vermijd dan het volledig opladen en ontladen van de batterij (minder dan 20% en meer dan 80%) en kies liever voor kort laadsessies. De tijd tussen twee keer opladen, is ook van invloed op de levensduur van de batterij. Denk eraan om mobiele data uit te schakelen, de telefoon in de vliegtuigmodus te zetten of hem uit te zetten als je hem niet gebruikt en stel de helderheid van het scherm in naar gelang het licht.

3. De temperatuur: houd je smartphone verwijderd van warmte, kou en vocht

Net als andere elektronische apparatuur hebben smartphones een hekel aan extreme temperaturen. Laat hem dus niet in de zon liggen om te voorkomen dat onderdelen beschadigd raken en de batterij opzwelt. Hetzelfde geldt voor de kou. Pas ook op voor vochtige plekken om spontane kortsluiting te voorkomen.

4. De ademhaling: zorg voor een goed beheer van actieve applicaties

Het is heel simpel, maar  denk eraan de applicaties die je niet gebruikt te sluiten en die je veel in een korte tijd gebruikt open te laten. Het openen van een programma verbruikt veel energie. Door dit te doen, voorkom je dat je telefoon buiten ademraakt als het onnodig op volle energie moet draaien.

5. Het geheugen: opschonen

Schoon regelmatig de applicaties, de data en het cachegeheugen op om te voorkomen dat je smartphone er 3 jaar over doet om Google Maps te openen of oververhit raakt als je een simpel gifje wilt versturen. Kort gezegd: alles wat je niet langer nodig hebt, mag weg. En mocht het vrijmaken van ruimte niet langer de oplossing zijn, sla dan je gegevens op en reset je telefoon. Dat klinkt misschien extreem, maar het werkt.

Als je deze adviezen opvolgt, kan je smartphone 5 jaar lang meegaan. En mocht je telefoon ondanks al deze inspanningen er de brui aan geven,  verkoop het! Je kunt hier lezen waarom het zo belangrijk is  om je mobiele telefoon te recyclen.

En als je een nieuwe nodig hebt, waarom dan niet een refurbished exemplaar? Op die manier verminder je je ecologische voetafdruk met 80% en je bent bij alle modellen 50% goedkoper uit en krijgt dezelfde kwaliteit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.